ד"ר רון אייכל מעניק את ההמלצות על בסיס טכני לשלוש מניות מוכרות ממדד המעוף

פתאל ( 42,000 אג')
החזרה לשגרה והיציאה ממשבר הקורונה החזירו את שיעורי התפוסה במלונות של פתאל, ברבעון השני, לרמות שהיו לפני המגיפה. החברה רשמה שיא בהכנסות ברבעון השני של שנת 2022 לכדי 1.5 מיליארד שקל, צמיחה של כ-134% בהשוואה להכנסות של כ-644.9 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
שיעור התפוסה הממוצע ברבעון עמד על כ-75% מול ממוצע שנתי של כ-79% ב-2019. בכל אחד מאזורי הפעילות (ישראל, אירופה, בריטניה ואירלנד וכל השאר) שיעור התפוסה היה ברמה דומה לממוצע השנתי של 2019.
וכך, למרות האינפלציה, ובתמיכת התייעלות ארוכת טווח רשמה חברת המלונאות הכנסות ורווחי שיא. הדבר הביא לכדי העלאה של התחזית השנתית. לפי הערכת סמנכ"ל הכספים של החברה גם הדוח לרבע השלישי צפוי להמשיך את המגמה החיובית.
ביולי, כבר לתוך הרבעון השלישי, שיעור התפוסה הממוצע עמד על 81.6%, הגבוה ביותר בשנתיים האחרונות, לעומת 60.1% לפני שנה. כידוע, הרבעון השלישי נחשב מבחינת עונתיות לרבעון חזק בענף התיירות, אך שיעור התפוסה של פתאל ירד משום מה באוגוסט, לכדי 78.8%. כפי הנראה, אחת הסיבות היא העובדה כי רוב מלונות הקבוצה באירופה מיועדים לתיירות עסקית, והתקופה הזו מאופיינת בחופשות משפחתיות ובירידה בנסיעות העסקים. מנגד, החופשות שמחליפות את התיירות העסקית מביאים לכך שההכנסות גבוהות יותר בינתיים, למרות הירידה בשיעורי התפוסה. תחזית ההכנסות לשנה הועלתה מ-5.7-5.1 מיליארד שקל לטווח של 5.8-5.3 מיליארד שקל הרווח צפוי להפגע מפאת צפי להמשך חולשה של היורו מול השקל.
בתוך כך, הודיעה לאחרונה רשת מלונות פתאל כי תמשיך להרחיב את פעילותה בישראל עם מלון Wellness ייחודי בצפת. הרשת חתמה על הסכם לפיו תנהל ותפעיל את מלון ה-Wellness, כנען, הממוקם בצפת ומשקיף על העיר העתיקה, הר מירון, הגליל והכנרת. המלון שעתיד להיפתח באפריל 2023, יעבור שיפוץ כללי בהשקעה של 50 מיליון ש"ח ויפעל כמלון Wellness יוקרתי ומפנק, בעל סטנדרט מלונאי בינלאומי גבוה ויהווה ביקוש הן לתיירים והן לישראלים המחפשים חופשה יוקרתית ומפנקת לגוף ולנפש.
מלון כנען, יכלול 119 חדרים וסוויטות יוקרתיות, לובי, טרקלין VIP, מסעדה, מועדון בריאות ו- SPA יוקרתי עם בריכת שחייה ובריכה פנימית, חדרי ישיבות ואולמות כנסים.
טכנית, המניה נמצאת בעמדת קניה חזקה לשבוע הקרוב. אינדיקטור המומנטום הוא חיובי. קו התמיכה נמצא ברמה של 41026 אג'. קו ההתנגדות נמצא ברמה של 42786 אג'.
אלביט מערכות( 68,400אג')
חברת התעשייה הביטחונית הישראלית אלביט מערכות פרסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון השני של 2022. החברה חתמה את הרבעון עם רווח נקי Non-GAAP של 76.9 מיליון דולר (5.9% מסך ההכנסות) - ירידה של כ-18% בהשוואה לרווח נקי של 93.4 מיליון דולר (7.2% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.
להלן התוצאות העיקריות של החברה:
הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות הסתכם ב-81.2 מיליון דולר (6.2% מסך ההכנסות) ברבעון השני, מהווה ירידה של 20% בהשוואה ל-101.7 מיליון דולר (7.8% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.
הרווח למניה Non-GAAP בדילול מלא עמד ברבעון השני על 1.73 דולר, בהשוואה לרווח של 2.11 דולר למניה ברבעון המקביל אשתקד. אלביט מערכות החמיצה את תחזית האנליסטים, שהעריכו כי החברה תסכם את הרבעון עם רווח של 2.09 דולרים למניה. הרווח למניה לפי US-GAAP של אלביט מערכות הסתכם ב-1.82 דולר למניה בהשוואה ל-2.30 דולר למניה ברבעון המקביל אשתקד.
בין השאר דיווחה אלביט ברבעון האחרון על חוזה בסך 660 מיליון דולר למערכות מודיעין עבור מדינה באירופה, על חוזה בסך 548 מיליון דולר לאספקת יכולות לוחמה רשתית רב ממדית למדינה באסיה פאסיפיק ועל חוזה בסך 220 מיליון דולר לאספקת ערכות הנחייה בלייזר לחימוש אווירי עבור מדינה באסיה פאסיפיק. נראה, כי החברה עוברת מביצוע של חוזים בסדר גודל בינוני לחוזי ענק. השוק הביטחוני ממשיך לייצר הזדמנויות, לאור שלושת מוקדי המתיחות הגלובלים, המלחמה באוקראינה, ההתחזקות של סין והפעילות האיראנית, שבזכות הסכמי אברהם יצרה לחברה הזדמנויות חדשות. יותר ויותר מדינות מגדילות כעת את תקציבי הביטחון כדי להבטיח לעצמן יכולות עצמאיות מול האיומים השונים".
בחודש יוני חשפה אלביט מכ"ם טקטי חדש, נגד רחפנים, מזל"טים ובני אדם, ויכולת ייחודית לאתר בו זמנית מגוון מטרות, ולא להתמקד בכל פעם בסוג מטרות אחר, המחייב הפעלה שונה, כמו במכ"מים אחרים. מדובר בכניסה לתחום שנשלט בארץ מסורתית בידי חטיבת אלתא של התעשייה האווירית, המהווה כשליש מההכנסות שלה.
טכנית, המניה נמצאת בעמדת מכירה בשבוע הקרוב. אינדיקטור המומנטום הוא שלילי. קו התמיכה נמצא ברמה של 67404 אג'. קו ההתנגדות נמצא ברמה של 76594 אג'.

עזריאלי (28,810 אג')
מהדוח לרבע השני של השנה של חברת הנדל"ן המניב (משרדים, קניונים ודיור מוגן) עזריאלי, שבשליטת היו"ר דנה עזריאלי ומשפחתה (כ־70%), עולה כי ה־NOI (רווחיות תפעולית נטו) הסתכם ב־473 מיליון ש"ח. הדבר מהווה עלייה של 16% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. לשורה זו תרמו בעיקר שני תחומי הפעילות הגדולים של הקבוצה - קניונים (205 מיליון שקל) ומשרדים (191 מיליון שקל). הקניונים ממשיכים לתרום יותר לשורה הזו, הגם שמדובר בתחום הפעילות השני בגודלו במונחי שווי הוגן בפורטפוליו.
תחום מרכזי הנתונים הציג עלייה משמעותית של פי 4 ותרם 32 מיליון שקל לשורה זו, בין היתר בזכות המהלכים שמבצעת החברה בתחום, ובראשם רכישת Mountain Green הנורווגית, תמורת 2.8 מיליארד שקל בקיץ של 2021, וכן הפעילות הצומחת של קומפאס הקנדית שבה היא מחזיקה 24% לאחר שהשקיעה כ־200 מיליון דולר. לעזריאלי יש אופציה לגדול עד לאחזקה של 33%. ה־NOI מנכסים זהים, כלומר אלו שפעלו לאורך שתי התקופות במלואם, עלה בשיעור מעט מתון יותר, אך גבוה, של 11% והסתכם ב־450 מיליון שקל.
ה־NOI במחצית הראשונה עמד על 929 מיליון שקל, עלייה של 31% בהשוואה לתקופה המקבילה, והוא משקף קצב שנתי של 1.85 מיליארד שקל, מה שעתיד להפוך את 2022 לשנה החזקה בתולדות עזריאלי בסעיף זה. לשם השוואה, השנה החזקה ביותר בסעיף זה הייתה 2019, אז ה־NOI הסתכם ב־1.6 מיליארד שקל.
ה־FFO (הרווח התפעולי־תזרימי), שהוא המדד המקובל למדידת רווחיות בקרב חברות נדל"ן מניב משום שהוא מנטרל סעיפים דוגמת שערוכים, ירד בכ־11%, בעיקר בשל ירידה חדה בתקבולים מפיקדונות דיירים בבתי הדיור המוגן של עזריאלי, והוא הסתכם ב־331 מיליון שקל. אולם ה־FFO מיתר פעילות הנדל"ן המניב, ובנטרול בתי הדיור המוגן, עלה במעט, במיליון שקל, ל־309 מיליון שקל. ה־FFO במחצית הראשונה של השנה הסתכם ב־668 מיליון שקל, עלייה של 11.5% בהשוואה לתקופה המקבילה, והוא משקף קצב שנתי של 1.33 מיליארד שקל.
שיעור התפוסה הממוצע, בנטרול נכסים באכלוס, הסתכם ב-99% במגזר הקניונים, 97% במגזר המשרדים בישראל ו-99% בדיור המוגן. עזריאלי מציינת בדו"חותיה כי בחודשים מאי-יוני 2022 חלה עלייה של 5.5% בפדיונות הקניונים, לעומת התקופה המקבילה בשנת 2021. במהלך הרבעון השני כולו, נרשמה עלייה של 10.4% בפדיונות הקניונים לעומת הרבעון המקביל ב-2021.
טכנית, המניה נמצאת בעמדת קנייה לשבוע הקרוב. אינדיקטור המומנטום הוא חיובי. קו התמיכה נמצא ברמה של 27643 אג'. קו ההתנגדות נמצא ברמה של 30766 אג'.
הכותב הוא אנליסט ראשי בקולמקס שוקי הון. עבודת ניתוח זו נועדה לשם מסירת מידע בלבד, ובשום אופן אין לראות בה חוות דעת, הצעה, המלצה או יעוץ או שיווק לרכישה ו/או החזקה ו/או מכירה של ניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים המתוארים בה. המידע, הפרטים, הדעות ומסקנות עורך עבודת הניתוח, כפי שאלה מפורטים בעבודת ניתוח זו, עשויים להשתנות ללא מתן הודעה מראש או בכלל. עבודת ניתוח זו היא על דעת עורך עבודת הניתוח בלבד ומשקפת את הבנתו ליום כתיבתה. עבודת ניתוח זו אינה מהווה תחליף, בשום צורה שהיא, לייעוץ או שיווק השקעות המתחשב בנתוניו וצרכיו המיוחדים של כל אדם.