החברה הגיעה לטופ 3 בגמר הגביע העולמי לסטארט-אפים 2022 של קרן ההון פגסוס, מספר ימים אחרי שסמי סגול השקיע בחברה כ-14 מיליון ש"ח.
מטריסלף הישראלית, חברת ביו-טכנולוגיה בתחום הרפואה הרגנרטיבית והנדסת רקמות - ששמה לה למטרה להקים נפגעי חוט שידרה מכיסא הגלגלים - התמודדה בגמר הגביע העולמי לסטארט-אפים 2022 שהתקיים בין המועדים 28-30 לספטמבר, בסן פרנסיסקו שבארה"ב – ודורגה בטופ 3 החברות המבטיחות - כישראלית היחידה.
גביע העולם לסטארט-אפים, בחסות קרן ההון סיכון פגסוס, היא תחרות הסטארט-אפים הגדולה בעולם, ומתמודדות בה כ-17,000 חברות מכ-70 איזורים גיאוגרפיים ברחבי העולם. Pegasus Tech Ventures היא קרן הון סיכון עולמית עם מטה בעמק הסיליקון. פגסוס עובדת עם תאגידים בינלאומיים ומשקיעים גלובליים אחרים כדי למצוא ולממן חברות חדשניות המפתחות טכנולוגיות ועסקים עם פוטנציאל להפוך למובילים בתעשייה. פגסוס מחברת את חברות הפורטפוליו שלה עם הרשת שלה של למעלה משלושים שותפים תאגידיים בינלאומיים כדי ליצור הזדמנויות לפיתוח עסקי, להאיץ את צמיחת החברות ולקדם חדשנות. במהלך התחרות בשלושת הימים האחרונים גברה מטריסלף על 50 חברות ובסיומה (אתמול) הוכרזה החברה כטופ 3 של חברות הסטארט-אפ המבטיחות בעולם.

ד"ר אסף טוקר, מנכ"ל מטריסלף: "כבוד גדול היה לי לייצג את מטריסלף בתחרות היוקרתית של קרן ההשקעות האמריקאית " פגסוס", בה חשפנו את הטכנולוגיה של החברה בפני מאות אורחים, מנהלי קרנות וחברות שונות בעולם, ההגעה לטופ 3 של החברות המבטיחות אכן מהווה הצלחה אדירה והבעת אמון בדרך שלנו ליצירת פתרון למטופלים המשותקים עקב פגיעת טראומה בחוט שדרה ובעתיד במחלות נוספות".
פרופ' טל דביר, המדען הראשי של מטריסלף, "מרגש אותי כמדען הראשי של החברה ואבי הטכנולוגיה להכרה הבינלאומית לטכנולוגיה עליה אני עובד בעשור האחרון, אין ספק שהמעבר מהאקדמיה לתעשייה מהווה אתגר עבורנו, והכרה זו של התעשייה שאנחנו בטופ 3 של החברות המבטיחות בעולם מהווה עוד אבן דרך בעבודה שלי לתיקון חוט שדרה ומחלות נוספות שבפיתוח".
מטריסלף, בניהולו של ד"ר אסף טוקר, מפתחת שתלים אוטולוגים (עצמיים) לרגנרציה של רקמות ואיברי גוף פגועים למגוון מחלות ומצבים רפואיים, על ידי שימוש במרכיב תאי ומרכיב חוץ תאי מהמטופל עצמו, באופן המונע דחיית השתל על רקע חיסוני – אחד האתגרים הגדולים בתחום השתלת רקמות ואיברים, אשר אין לו כיום מענה. ייצור השתלים נעשה בטכנולוגיה מוגנת פטנט, המשלבת הידרוג'ל רגיש לטמפרטורה, המיוצר בתהליך ייחודי הכולל עיבוד של פיסת אומנטום (רקמת שומן תוך בטני) הנלקחת מהמטופל עצמו ותאי גזע פלוריפוטנטיים, המיוצרים מתאים בוגרים הנלקחים גם הם מהמטופל.
הטכנולוגיה היא פלטפורמה אשר יכולה לשמש ליישומים רפואיים רבים בתחום הנדסת הרקמות, והאינדיקציה הראשונה בה מתמקדת כיום החברה היא ייצור של שתל נוירונלי אוטולוגי המיועד לנפגעים בחוט השדרה.