ציפיות לחזרת שוק התעופה לתקופה שקדמה לקורונה מעלה ציפייה לקצב ייצור מטוסים מואץ אולם, אתגרים כמו אינפלציה ועליות מחירים, קשיים בגיוס עובדים ואי וודאות פוליטית עלולים להקשות על החברה במבט לעתיד
טכנית מניית בואינג נמצאת לשבוע הקרוב במגמה שלילית כאשר רוב האינדיקטורים תומכים בירידה במחירה ונותנים דירוג Sell. אינדיקטורים ה-Oscillators נותן דירוג Neutral ואינדיקטור המומנטום נותן דירוג Sell.
תיאור החברה
בואינג עוסקת בפיתוח וייצור מטוסים מסחריים, חלליות וכלי תעופה אחרים וכן מספקת מוצרים ושירותים שונים בתחום החלל-אוויר והביטחון. החברה עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מטוסים לשוק התעופה האזרחי-מסחרי העולמי.
בנוסף, החברה עוסקת במחקר ופיתוח, ייצור ושדרוג מטוסי קרב, מסוקים, טילים התקפיים והגנתיים, מערכות חלל, לוויינים ורכבי שיגור, מנועי טילים ומערכות ממוחשבות לניהול קרב. בואינג מציעה פתרונות מימון לחברות תעופה אזרחיות ומסחריות המבקשות לרכוש מטוסים וכן מספקת פלטפורמת פס-רחב לתקשורת נתונים דו-כיוונית עבור חברות תעופה ונוסעים. מעבר לכל זאת, החברה גם מספקת שירותים נוספים, בפריסה עולמית, עבור כל מי שרוכש את מוצריה.
שווי השוק של מניית בואינג עומד על כ-87.8 מיליארד דולר, היא איננה מחלקת דיבידנד ומכפיל הרווח ההיסטורי שלה למניה הינו שלילי.

תוצאות כספיות
בואינג החמיצה את התחזיות בוולסטריט בדוחות הכספיים ברבעון השני של שנת 2022. החברה הציגה הכנסות של 16.68 מיליארד דולר לעומת צפי ל-17.52 מיליארד דולר ובנוסף, הציגה רווח למניה עגום של מינוס $0.37 למניה לעומת ציפות לרווח למניה של מינוס $0.1. ההכנסות ממגזר המטוסים המסחריים עמדו על ב-6.2 מיליארד דולר לעומת כ-6 מיליארד דולר ברבעון המקביל.
הכנסות מגזר הביטחון חלל והגנה היו נמוכות, ביחס לתקופה המקבילה ועמדו רק על כ-6.2 מיליארד דולר לעומת כ-6.9 בתקופה המקבילה. מגזר השירותים הגלובליים הכניס לחברה כ-4.3 מיליארד לעומת כ-4.05 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח התפעולי עמד על 774 מיליון דולר, נתון שמשקף שולי רווח של 4.6%.
החברה הצליחה להגביר את תפוקת המטוסים שלה, כאשר קצב הייצור הנוכחי של דגם "737 מקס" נושק ל-31 מטוסים בחודש. בואינג, גם פועלת בשיתוף עם רשות התעופה האמריקאית להחזרת הייצור של מטוסי ה-787. סה"כ החברה מסרה בחציון הראשון של שנת 2022, 216 מטוסים לעומת 156 מטוסים בחצי השנה הראשונה של שנת 2021.
מה צופן העתיד לחברה
במבט לעתיד, עלינו להבין האם בואינג שמייצגת את עוצמת התעשייה האמריקאית תצליח לחזור לעצמה לאחר שעברה להיסחר בשווי שוק של 88 מיליארד דולר, לעומת שווי שוק של מעל 160 מיליארד דולר טרום ואבדן של כ-30% לאחר התרסקות מטוסי "737 מקס" והקפאת הייצור בשנת 2019.
בואינג עשתה טעות רצינית שלא הייתה צריכה להיעשות בכך שלא הכשירה את הטייסים להטיס את מטוסי המקס 737 ובכך כזכור התרסקו 2 מטוסים. מדובר באסון עולמי עליו בואינג נדרשה לשלם פיצויים לחברות התעופה שמטוסיה נפגעו, למשפחות שיקיריהם נהרגו ולחברות התעופה שמטוסיהן קורקעו עד לתום חקירת האירועים עלויות שמסתכמות בעשרות מיליארדים. נתון מעניין שגם מראה את המחיר שבואינג משלמת הוא התפלגות ההכנסות של בואינג. בתקופת ההתרסקות, מגזר התעופה המסחרית היווה כ-60% מסך ההכנסות של בואינג.כיום ההכנסות מתעופה מסחרית, לחציון הראשון של שנת 2022 מהוות רק כ-30% ומדובר בירידה דרמטית, שנובעת גם לאור ההתרסקות אולם גם לאור מגפת הקורונה שחנקה את חברות התעופה ושוק התעופה בכלל.
כמו כן, בואינג עדיין סובלת וניראה שתמשיך לסבול באופן מסוים מהמשבר שחוותה. זאת, מכיוון שהשוק הגדול ביותר של מטוסי המקס 737 שהיו צפויים לתת את הבוננזה לבואינג, נמצא באסיה ובייחוד בסין. על אף שרוב המדינות הסירו את מגבלות התעופה על המטוס עם תום הליך החקירה, סין עדיין מסרבת להסיר את המגבלה ונראה שמדובר בצעד פוליטי שיקשה על בואינג לחזור ולמכור מטוסים למזרח בקצב שהיא הייתה רוצה למכור בעבר.
מגזר פעילות מעניין נוסף הוא תחום החלל והמחלקה הצבאית של בואינג. גם מגזר זה באופן מפתיע לא הצליח לצמוח באופן מספק. יש לציין כי זאת, בניגוד לכל הסקטור הביטחוני שצמח בצורה בלתי רגילה לאור המלחמה שבין רוסיה לאוקראינה.
לסיכום, בואינג נמצאת בבעיה, לחברה יש הון עצמי שלילי והתחייבויות אדירות, החברה צופה לסיים את השנה עם תזרים מזומנים חיובי וממשיכה להגדיל את קצב המסירה של מטוסיה אך לא בטוח שזה יספיק לה. ייתכן מאוד שמניית החברה כבר מתמחרת זאת ומבחן ההוכחה יהיה על הנהלת החברה. בנוסף, בואינג נדרשת להתמודד עם אינפלציה ועליות מחירים של חומרי הגלם, גיוס יקר יותר של עובדים. גם עצם העובדה שבואינג לא יכולה למכור את המטוס הכי חזק שלה לסין יקשה על החברה לחזור לצמיחה דו ספרתית.
הכותב הוא ד"ר רון אייכל אנליסט ראשי בקולמקס שוקי הון. עבודת ניתוח זו נועדה לשם מסירת מידע בלבד, ובשום אופן אין לראות בה חוות דעת, הצעה, המלצה או יעוץ או שיווק לרכישה ו/או החזקה ו/או מכירה של ניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים המתוארים בה. המידע, הפרטים, הדעות ומסקנות עורך עבודת הניתוח, כפי שאלה מפורטים בעבודת ניתוח זו, עשויים להשתנות ללא מתן הודעה מראש או בכלל. עבודת ניתוח זו היא על דעת עורך עבודת הניתוח בלבד ומשקפת את הבנתו ליום כתיבתה. עבודת ניתוח זו אינה מהווה תחליף, בשום צורה שהיא, לייעוץ או שיווק השקעות המתחשב בנתוניו וצרכיו המיוחדים של כל אדם.